Vakantie: wat neem je mee?

Ken je het spel ‘ik ga op reis en neem mee…’? Ik vond dit altijd een enorm stressvol spel. Steeds maar weer komt er meer en meer bij op die eindeloos lange lijst en als je een ding op de lijst vergeet, moet je weer helemaal opnieuw beginnen. Dat is geen spel, dat is marteling! Gelukkig maak ik jouw real-life ‘ik ga op reis en neem mee…’-drama iets makkelijker en zorg ik ervoor dat jij voor jouw volgende vakantie niks belangrijks vergeet!

Er zijn drie type mensen:

  • De overpakker
  • De stresskip
  • De minimalist

De overpakker neemt zo veel mogelijk mee op vakantie. Want wie weet wanneer je stijltang kapot gaat en je je reserve stijltang nodig hebt? De minimalist pakt zo min mogelijk en focust zich echt op de vakantie zelf. Gaat de minimalist 4 dagen weg? Dan is een kort broekje en twee shirts voldoende. De stresskip zit er tussenin en heeft moeite met besluiten wat nou wél en wat niet belangrijk is, maar streeft er vaak naar om zo min mogelijk bagage te hebben. 

In dit artikel vertel ik je wat je écht nodig hebt.

1. Handige toilettas

 Een toilettas is een must. Anders wordt je tas één grote rotzooi. Dagcrèmepje hier, mascaraatje daar… En de tandenborstel? Die ligt nu op de bodem van je tas, waar al die kruimels nog liggen van je vorige uitje. Zorg dat je toilettas groot genoeg is voor alles wat je mee wilt nemen, maar dat deze nog wel compact is. Wat je nodig hebt in je toilettas is:

Verzorging

Neem de huid- en haarverzorgingsproducten die je elke dag gebruikt mee. Schaf ook reisverpakkingen aan, zodat je alleen mee hoeft te nemen wat je écht nodig hebt, in plaats van de hele verpakking. Vergeet je tandenborstel (in een houdertje of een simpel plastic zakje) en tandpasta niet!

Zonnebrand

Tenzij je van plan bent om de hele dag binnen te gaan zitten, is zonnebrand natuurlijk een must.

Make-up

Ook hier zeg ik het weer: neem alleen mee wat binnen je normale routine valt. Neem niet je hele make-up tas mee, want laten we eerlijk zijn, daar zitten enorm veel producten in die bijna niet worden gebruikt. 

Elastiekjes en clipjes

Dit is een lastige, want elastiekjes en clipjes verdwijnen altijd op magische wijze. Zorg daarom dat je altijd een paar prettige elastiekjes en clipjes in een vakje van je toilettas hebt zitten, maar overdrijf niet! 10 elastiekjes zijn écht niet nodig (tenzij je meer dan 5 staarten of knotten op je hoofd draagt).

2. Waterfles

Het is belangrijk om veel te drinken, vooral als je in een warm land zit. Zorg dus dat je altijd een flesje water bij je hebt! Natuurlijk kan je in elke supermarkt wel een flesje water kopen, maar ik raad toch aan dat je zelf een fles meeneemt. Dit is namelijk beter voor het milieu en voor je portemonnee. Het is een ander verhaal als je in een land zit waar het kraanwater niet drinkbaar is. In dat geval raad ik aan om in de supermarkt een grote fles water te kopen en daarmee je flesje te vullen. Zo bespaar je alsnog op plastic en op kosten.

3. Powerbank

Als je lang onderweg bent, heb je niet altijd toegang tot een stopcontact. Zelf gebruik ik mijn telefoon heel weinig op vakantie, maar ik vind het een fijn idee dat ik in noodgevallen mijn telefoon altijd kan gebruiken. Zorg voor een kleine, lichte powerbank, zodat je deze altijd mee kan nemen.

4. Canvas tas

Een canvas tas neemt weinig ruimte in en stop je zo in je koffer. Een canvas tas is voor de meeste uitjes prima te gebruiken en is ook voor het doen van boodschappen enorm handig.

5. Pen en papier

Of je nu een heel reisdagboek bij wilt houden of schetsen wilt maken van de omgeving; pen en papier mag je niet thuis laten liggen! Neem een klein notitieboekje mee die je zo nodig overal mee naartoe kan nemen.

6. Paracetamol & pleisters

Hoe vervelend is het om hoofdpijn te krijgen op vakantie? Nou, mij zie je er geen feestje omheen bouwen. Ik neem altijd een stripje paracetamols mee. Natuurlijk kan je ze meestal ook op je vakantiebestemming wel kopen, maar als je wakker wordt met hoofdpijn heb je meestal geen zin om eerst naar de winkel te gaan voordat je eindelijk verlossing krijgt. Dit brengt mij ook bij mij tweede punt: pleisters.

Pleisters zijn altijd handig om bij je te hebben, voor als je je ergens aan schaaft of snijdt, maar ook voor wanneer je schoenen je spontaan beginnen te haten en je helemaal kapot proberen te maken. Zorg dus voor een combinatie van normale pleisters en blarenpleisters.

7. Kleding

Neem. Niet. Je. Hele. Kledingkast. Mee. Dat is niet nodig en zonde van de ruimte in je koffer! Als je voor een weekje weg gaat, zijn twee á drie onderstukken en twee á drie bovenstukken voldoende. Echt waar. Je kan de kledingstukken gewoon met elkaar afwisselen. Neem daarnaast je favoriete accessoires mee, zoals het horloge dat je elke dag draagt en je zonnebril.

Probeer je koffer niet te vol te proppen. Veel plezier op vakantie!

Hoover en pin voor later!
Samenvatting
Vakantie: wat neem je mee?
Naam van artikel
Vakantie: wat neem je mee?
Beschrijving
- Toilettas - Waterfles - Powerbank - Canvas tas - Pen en papier - Paracetamol & Pleisters - Kleding
Auteur

Ook leuk voor jou:

Geef een reactie

Sluit Menu