Stilstaan bij: rozenbottelolie

Ooit gehoord van rozenbottelolie? Deze voordelige olie gemaakt van de zaden van rozenbottels brengt zoveel pluspunten met zich mee dat het zeker het proberen waard is. Ik gebruik het al best lang en deel graag mijn enthousiasme over deze olie met jou!

Heb jij last van littekens, een rode huid, acne of kleurverschillen in je huid? Ik check dit rijtje zo af. Check, check, check en check! Mijn huid is zo gevoelig dat het niet veel aankan, maar met rozenbottelolie heeft mijn huid vrede gesloten. Benieuwd of het voor jou ook handig is om rozenbottelolie aan je huidverzorginsroutine toe te voegen?

Wat doet rozenbottelolie voor je huid?

Alle voordelen van rozenbottelolie op een rijtje:

 • vervaagt littekens en fijne lijnen
 • hydrateert
 • gaat veroudering van de huid tegen
 • corrigeert kleurverschillen
 • laat de huid stralen

Rozenbottelolie brengt dus aardig wat voordelen met zich mee. Dit komt omdat het vol zit met essentiële vetzuren en vitamines. De olie bevat voornamelijk de vetzuren Omega 3 en 6. Deze vetzuren zijn nodig om nieuwe huidcellen aan te maken en zo bijvoorbeeld littekenweefsel te genezen. Qua vitamines is de olie rijk aan vitamine A en vitamine C. Wat deze twee vitamines voor de huid kunnen betekenen heb je misschien al wel eens gehoord. Vitamine A werkt wat met name corrigerend en houdt de huid gezond. Het wordt vaak gebruikt om acne en huidveroudering te verhelpen. Vitamine C houdt de huid zacht en helder door dode huid weg te halen (dit is minder vies dan het klinkt) en wordt vaak gebruikt om verkleuringen van bijvoorbeeld acne littekens te verminderen. Vitamine C wordt niet door het lichaam zelf aanmaakt. Geweldig dus dat dit in deze natuurlijke olie te vinden is!

Wat is de beste rozenbottelolie?

Welk merk rozenbottelolie je koopt, maakt in principe niet zo veel uit, zolang je maar zorgt dat je pure rozenbottelolie koopt, zoals deze. Als je op de achterkant kijkt, moet er maar één ingredient op de ingrediëntenlijst staan, namelijk rozenbottelolie! (Kleine uitzondering: er zijn ook andere namen voor rozenbottelolie, zoals: Rosa Canina Seed Oil of Rosa Canina Fruit Oil. Deze zijn dus ook oké!)

Hoe gebruik je rozenbottelolie?

In tegenstelling tot bijvoorbeeld tea tree olie, hoef je rozenbottelolie niet te verdunnen met water. Je kan zo een paar druppels in je (gewassen) handen wrijven en deze op een schoon gezicht inmasseren. Daarnaast heb je maar een klein beetje nodig voor een goed resultaat! Een druppeltje, hooguit twee. Je kan de olie verdelen over je hele gezicht of slechts aanbrengen op probleemgebieden. Breng rozenbottelolie eenmaal daags ‘s avonds als laatste stap aan. Als je het overdag wilt gebruiken, zorg dan dat je ook zonnebrand gebruikt (dit is sowieso altijd van belang! Hier lees je meer over waarom zonnebrand onmisbaar is). Het is verstandig om oliën als laatste stap aan te brengen, omdat ze een barrière vormen op je huid. Dit houdt vocht binnen, maar houdt ook andere dingen buiten. Niet zo handig als je hier dus nog andere verzorgingsartikelen over aanbrengt, dus!

Hoewel deze olie over het algemeen niet irriterend is, is iedereens huid natuurlijk anders en is het daarom belangrijk dat je deze olie een dag van tevoren op een klein stukje van je huid test voordat je je hele gezicht er mee insmeert. Ook is het belangrijk om te weten dat bepaalde vormen (retinoïden) van vitamine A niet gebruikt mogen worden tijdens de zwangerschap: ook rozenbottelolie wordt daarom afgeraden voor zwangere vrouwen! Meer hierover lees je hier.

rozenbottels

Mijn ervaring met deze olie

Ik heb deze olie al erg lang in mijn huidverzorgingsroutine zitten. Ik heb een enorm moeilijke huid die als een over-dramatische tiener tegen alles protesteert, maar de rozenbottelolie zorgt ervoor dat mijn huid wat kalmeert. Mijn roodheden worden minder en mijn poriën ogen kleiner. Als ik het een tijd niet gebruik merk ik duidelijk een verschil. Wat ben ik toch blij dat deze goedkope olie makkelijk te krijgen is. Dankjewel, lieve rozenbottels.

Net als bij veel dingen in het leven, is het resultaat niet meteen te zien. Dit duurt even, maar geloof me, het is het wachten zeker waard!

Ook leuk voor jou:

Deze post heeft 10 reacties

 1. Hoi Emma, ik ken het niet, rozebottelolie, maar nu wel. Ik zal het eens aanschaffen, altijd lekker. Ruikt het ook lekker? Dank voor de tip, Gr. Jeannet

  1. Hi Jeannet! Echt lekker ruikt de olie niet, maar zeker ook niet vies (vind ik dan). Soms wordt er weleens een rozengeurtje aan toegevoegd, maar dit kan je beter vermijden als je het als huidproduct gaat gebruiken om irritaties te voorkomen 🙂

 2. wat een goede tip! kan ik wellicht eens proberen met mijn onrustige huid!! dank

 3. Als ingrediënt in beautyproducten kende ik het al, maar niet als een aparte olie, interessant om te weten.

  1. Wat interessant, wist ik helemaal niet!

 4. Staat op mijn badkamer kastje, is heel fijn om te gebruiken

 5. Zo leer ik nog wat; nooit geweten dat rozebottels daarvoor gebuikt kunnen worden!

 6. Rozenbottel ken ik wel maar dat daar olie van is wist ik niet. Het heeft wel fijne voordelen

Geef een reactie

Sluit Menu