Mijn aankopen van mei

Mei is weer (bijna) voorbij! Het was een goede maand. Ik heb het druk gehad, vooral met het combineren van de verhuizing met mijn fulltime stage. Ik heb deze maand niet ontiegelijk veel gekocht. Dat kon ook niet, want ik moest aardig wat geld neerleggen voor de nieuwe meubels voor mijn kamer… Goed, dit is mijn shoplog van de maand:

  • CeraVe reinigingslotion en CeraVe hydraterende lotion
  • Catrice eyeliner: it’s easy black long lasting liner
  • HEMA wegwerp scheermesjes
  • Capitola Horloge

CeraVe

CeraVe cleanserOver CeraVe ga ik nog een aparte blogpost schrijven, want hier heb ik aardig wat over te vertellen en ik wil deze shoplog niet onnodig lang maken! Ik heb aan het begin van deze maand de reinigingslotion en hydraterende lotion van CeraVe gekocht. Online is de CeraVe hype al enige tijd gaande, vooral op forums die het hebben over gezichtsverzorging. Kort samengevat is CeraVe ideaal voor de gevoelige huid en “doet het gewoon wat het moet doen”. Het wordt weleens vergeleken met Nivea, maar dan zelfs met nog minder irriterende stoffen. CeraVe creme

Ik gebruik dus de reinigingslotion in combinatie met de hydraterende crème al voor ongeveer een maand en ik ben enorm tevreden! Mijn huid is, zoals ik eerder weleens heb gezegd, enorm rebels. Ik moet oppassen met wat ik gebruik, anders wordt mijn huid: rood, spontaan teruggegooid naar de pubertijd, enorm droog of/en enorm vet. CeraVe houdt mijn huid rustig en doet wat er moet gebeuren: mijn huid schoonmaken en hydrateren.

Raad ik het aan? Ja, zeker! Voor wie een gevoelige huid heeft zijn deze producten ideaal.

Catrice eyeliner: it's easy black long lasting liner

Voor twee jaar lang heb ik trouw eyeliner gedragen. Wanneer ik dit niet deed, vond ik dat ik eruit zag als een naakte molrat. Toch heb ik het laatste jaar eigenlijk nooit eyeliner gedragen (deze twee tot vijf minuten dat het me elke ochtend kostte werden me teveel) en was ik aan dit beeld weer gewend geraakt. Ik zag mezelf niet meer zozeer als naakte molrat, maar ik vond mezelf nog steeds mooier met eyeliner. Ik besloot het maar weer te kopen. Wat ik zoek? Een eyeliner die goed blijft zitten tot het einde van de dag, maar die niet waterproof is. Waarom niet? Omdat ook de twee tot vijf minuten die het me in de avond kost om mijn make-up te verwijderen me te veel is. Liever laat ik het douchewater het gewoon lekker wegspoelen.

De eyeliner die ik heb gekocht toen ik even snel de Kruidvat inliep, is de Catrice eyeliner: it’s easy black long lasting liner in 010 Blackest Black. Mijn standaard ligt vrij hoog, want toen ik nog in Japan woonde heb ik de holy grail van de eyeliners ontdekt. Dit is mijn trouwe maatje geweest tot eind 2017, toen hij op raakte. Een poging tot het bestelling van een nieuwe via Amazon mocht niet deugen; ik kreeg een nepperd.

Wat vind ik van de Catrice eyeliner? Verassend goed! Hij blijft lang zitten én gaat er met water gewoon goed af, mits je een beetje wrijft.

Vind ik het een aanrader? Ja, maar niet als je gewend bent aan waterproof make-up. Fietsen door de regen met deze eyeliner is misschien niet het beste idee ooit. Maar ach, hoevaak regent het nou in Nederland?

HEMA wegwerp scheermesjes

Altijd balen als je er plots achter komt dat al je scheermesjes op zijn. Wat doe je dan, je benen scheren met een aardappelschiller (niet doen, alsjeblieft) of een jungle laten staan? Gelukkig heb ik een HEMA dichtbij zitten en was deze nog open. Toen ik voor de scheermesjes stond, had ik twee keuzes: goedkope wegwerp scheermesjes of een duurder scheermes waarvan je steeds de mesjes vervangt. Tja, ik had net aardig wat geld besteed bij de IKEA vanwege de verhuizing, dus ik kocht het goedkoopste van het goedkoopste.

De IKEA wegwerpmesjes zijn zeker niet slecht, maar wonderen doen ze ook niet. Ze halen de haren goed weg, maar je moet wel een paar keer over dezelfde plek heengaan. Overigens had ik moeite met het verwijderen van het omhulsel om het mesje. Deze moet je wegschuiven, maar ik ben gewend dat je het omhulsel er van boven af moet halen. Dat dit zo moeilijk ging kan dus aan mij liggen! Goed, ze waren ook goedkoop, dus ik vind het voor deze prijs gewoon prima scheermesjes.

Raad ik ze aan? Als je snel goedkope scheermesjes nodig hebt: ja. Als je iets zoekt om voor langere tijd te gebruiken: nee, dan kan je beter investeren in een iets duurder scheermes (of scheermesjes).

Capitola Horloge

Je bent een horloge-mens of je bent geen horloge-mens. Ik ben een horloge-mens en draag bijna altijd wel een horloge. Ik hou er niet van om steeds op mijn mobiel te moeten kijken om erachter te komen hoe laat het is. Meestal kocht in horloges van de H&M. Goedkoop en prima, maar ontzettend lang gaan ze niet mee. Een tijdje geleden werd ik benaderd door Capitola Watches, met de vraag of ik ambassadeur voor hun horloges wilde worden. Natuurlijk wilde ik dat, want wat zijn hun horloges mooi!capitola horloge watch

capitola horloge

Ik moest wat moeite doen om het horloge dat ik had besteld voor de eerste keer om te krijgen, want het materiaal is erg stevig en moet nog wat losser worden (vergelijkbaar het met inlopen van nieuwe schoenen). Het omdoen duurde even, maar wat zit hij heerlijk! Soms voel ik horloges de hele dag zitten, dat vind ik vervelend. Als ik ging werken deed ik mijn horloges altijd af. Bij dit horloge hoeft dat gelukkig niet. Waar ik toch het meest blij mee ben, is het design. Natuurlijk hebben ze enorm veel verschillende designs, maar ik vind deze pastel blauwe kleur prachtig. Het klokje vind ik ook een mooie grootte hebben.

Raad ik dit product aan? Jazeker! En omdat ik nu ambassadeur ben, mag ik ook een kortingscode van wel 15% weggeven aan al mijn bezoekers, dus als je er nog aan zat te denken om een nieuw horloge te kopen: met de code EMMAHELMI kan je bij Capitola 15% besparen op een nieuw horloge!

Allemaal positieve items deze maand! Hopelijk wordt de volgende shoplog net zo positief. Wat voor leuke (of minder leuke) dingen heb jij deze maand gekocht?

 

Ook leuk voor jou:

Deze post heeft 5 reacties

  1. Leuke shoplog! Het leukste wat ik deze maand gekocht heb is zo’n IQ spelletje voor mijn hond, zo’n plaat waar je brokjes in doet en ze zelf moet schuiven met haar pootjes en neus etc om de brokjes er uit te krijgen (ik hoop dat je mn uitleg een beetje snapt!) haha

    1. Wat schattig! Waar heb je dat gekocht? Misschien ook wel leuk voor de puppy van mijn ouders!

  2. Dat dacht ik dus ook, een niet watervaste eyeliner moet je niet in de regen mee fietsen. Maar ja, zoveel regent het niet meer in Nederland, dus daar kan je gewoon mee rekening houden. Eerst even op je buienradar kijken en dan pas je eyeliner opdoen! Leuk! gr. Jeannet

    1. Inderdaad maar even buienradar checken! Ik doe ook alleen waterproof make-up op als het erg gaat regenen die dag. Met motregen of zo hou ik gewoon mijn gezicht wat naar beneden of doe ik mijn hand er wat voor. Werkt ook prima!

Geef een reactie

Sluit Menu