Overig

Wat te kopen in 2020? Mijn favoriete aankopen van het afgelopen halfjaar

We kunnen er niet omheen: de eerste zes maanden van 2020 waren een tikkeltje anders dan normaal. En dat zullen de komende zes maanden vast ook zijn. Maar dit betekent niet dat we stil hoeven te staan! De laatste zes maanden heb ik me veel geconcentreerd op mijn studie. Dat moest ook wel, aangezien ik deze zomer afstudeer. En daarna ga ik meteen weer aan de bak met m’n master.

Hoewel ik tijdens deze rare tijden het huis bijna niet heb verlaten, heb ik ruim gebruik gemaakt van het webshops. Beden vind je mijn favoriete aankopen van de eerste zes maanden van 2020!

Anti blauw licht bril

anti blauw licht bril
blauw licht filter van de bril

Zoals ik al zei heb ik veel tijd aan mijn studie besteed de afgelopen zes maanden – en dat betekent veel tijd achter mijn laptop! Na een uur of vier achter mijn laptop gezeten te hebben, voelde mijn ogen altijd moe aan. Toen kreeg ik een e-mail over een anti blauw licht bril. Een nieuw item van Capitola, een merk waar ik ambassedeur voor ben. Omdat ik ambassedeur ben kon ik met korting zo’n bril kon kopen (en jullie trouwens ook, met de kortingscode EMMAHELMI), wel handig als je nog niet weet of het wat is. Ik had geen zin om veel geld uit te geven aan iets waar ik uiteindelijk toch niks aan had.

Capitola verkoopt normaalgesproken horloges, dus dat ze opeens anti blauw licht brillen verkochten verbaasde me. Volgens Capitola helpen de brillen met het blokkeren van blauw licht (van schermen), waardoor je ogen minder vermoeid raken.

Afijn, aangezien ik nog wel een tijdje naar mijn laptop zou moeten staren heb ik maar zo’n bril gekocht. Je ziet dat wanneer je door de bril kijkt, alles er wat geliger uit ziet; minder blauw, dus. Dit valt nauwelijks op als je de bril draagt, maar als je goed kijkt zie je wel een kleine verkleuring in de glazen.

anti blauw licht bril
Nauwelijks zichtbare gele gloed in glazen

Voor de laatste twee weken draag ik deze bril braaf en ik moet toegeven dat mijn ogen minder moe aanvoelen. Maar goed, wie weet is dit wel een placebo effect!

Ik heb ook last van slapeloosheid en het kan me uren kosten om in slaap te vallen. Om deze reden vermijd ik in de avond blauw licht. Ik heb mijn laptop, telefoon en iPad zo ingesteld dat de beeldschermen oranje kleuren na 8 uur. Maar de laatste tijd heb ik een nieuwe verslaving – Animal Crossing – en aangezien ik overdag veel bezig ben met school speel ik dit vaak in de avond. Maar het blauwe licht van deze schermen krijg ik niet weg! Ook hier komt de bril weer van pas. De bril is eigenlijk een soort draagbare anti blauw licht app! Wow, dat was zo’n millennial ding om te zeggen..

Ik ben positief over de bril. Ik heb zeker het gevoel dat het wat doet (mijn ogen lijken blijer met mijn bestaan, oftewel ze voelen minder vermoeid).

Anti blauw licht bril

15% kortingscode: EMMAHELMI

Uitgumbare pennen

Ik weet nog goed dat toen ik in Japan woonde, uitgumbare pennen een groot ding waren. Dat dacht ik, tenminste: volgens mij was het voor de Japanners helemaal niet zo interessant. Bij mij op de middelbare school gebruikte ze altijd potloden. Heerlijk scherp geslepen, dat wel. Ik prefereer pennen over potloden om te schrijven, maar het idee dat ik mijn fouten kan elimineren vind ik wel aantrekkelijk (en ik ben vast niet de enige). Dit is waarom ik een fan ben van uitgumbare pennen.

Toen ik weer naar Nederland verhuisde kwam ik dan ook terug met zooo veel uitgumbare pennen. Maar ja, naar vijf jaar begint de inkt toch op te raken ;-). De pen die ik het meest gebruikte – zwart – was helemaal leeg. Sommige andere kleuren waren ook gesneuveld en sommigen kunnen nog even mee. Dus dit jaar begon mijn zoektocht naar nieuwe uitgumbare pennen! En zo ben ik herenigt met mijn ware liefde (ik bedoel mijn vriend is geweldig en zo, maar… Hij is geen uitgumbare pen!)

Ik heb een uitgumbare pen ik zwart gekocht, maar deze verkoper verkoopt er nog veel meer. Dit merk ik trouwens hetzelfde merk dat ik in Japan kocht. Ik gebruik de pennen op dit moment vooral om in mijn dagplanner te schrijven.

Pilot Frixion – Rollerball Pen – Zwart 0.7mm – uitgumbaar

Moleskin dagplanner

Terugkomend op mijn slapeloosheid – dit is de reden waarom ik een dagplanner heb gekocht. Ik kan niet slapen als ik nog over dingen moet nadenken. Tijdens het schrijven van mijn scriptie lag ik dan ook ‘s nachts vaak wakker, denkend over wat ik de volgende dag moest aanpakken. Na een tijdje had ik er genoeg van en begon ik een soort “to-do list” te maken voor de volgende dag.

Mijn hoofd werd hier rustiger door en ik sliep beter. Maar toch was het slordige schema op een los A4’tje niet helemaal ideaal: ik wilde een echte planner! Dus ik kocht de Moleskine Day Planner. En wat ben ik er blij mee!

Moleskine Agenda – 12 Maanden – Dagelijks – Large (13x21cm) – Rood – Zachte Kaft

Een BH die past

Gisteren schreef ik over hoe vrouwen vaak de verkeerde BH-maat dragen. Dat ik zelf ook zo lang heb rondgelopen met de verkeerde BH-maat. Een tijd geleden kwam ik een pagina op Reddit tegen genaamd A Bra That Fits. Hier leggen ze je uit hoe je jezelf moet meten en kun je zelf je maat uitrekenen.

Deze BH’s heb ik gekocht en zitten als gegoten (let op: als je de maten op EU hebt staan bij Asos is de cupmaat een maat te klein, als dus een 75D bent moet je een 75E kopen. Bij UK maten klopt het wel):

Wat zijn jouw favoriete aankopen van 2020?

Mijn naam is Emma, geboren en getogen in Groningen (en ook een beetje in Japan, waar ik een tijd op de middelbare school heb gezeten. 日本語OK!). Ik heb emmahelmi.nl opgericht omdat ik graag mijn ideeën deel en anderen help.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *