vegan curry
Eten & Recepten

Makkelijk veganistisch curry recept

Je herkent het vast wel: je hebt een lange dag gehad en hebt gewoon zin om met een bord lekker, warm eten opgekropt te zitten onder een deken. Soms heb je dat échte comfort food even nodig. Ik wel, tenminste. Lang bezig zijn met het bereiden van een maaltijd terwijl je eigenlijk gewoon in wilt storten en op de grond wilt liggen, is niet altijd even aantrekkelijk. “Even wat bestellen” kost weer bakken met geld. Geen zorgen, ik heb een mooi ‘valnet-recept’ voor je! Binnen 15 minuten staat deze makkelijke, veganistische curry maaltijd op tafel!

Al zo’n twee jaar ben ik 100% vegetarisch, maar ook het veganisme begint er steeds meer in te sluipen. Hoewel ik mezelf nog geen veganist wil noemen omdat ik af en toe nog weleens geniet van een stukje chocola of een plakje kaas, probeer ik mijn inname van dierlijke producten zo veel mogelijk te beperken. Dat is trouwens niet zo heel moeilijk, helemaal niet met deze heerlijke, simpele veganistische curry!

Met dit recept staat de maaltijd binnen een kwartiertje op tafel. Het recept is natuurlijk ook aan te passen op je eigen voorkeuren; probeer eens af te wisselen met verschillende soorten groenten en vleesvervangers.

Dit zijn de ingrediënten die ik voor dit recept (vier personen) heb gebruikt:

Thaise gele curry140 g
Aziatisch gekruide tofu stukjes175 g
Kokosmelk400 g
Aziatische groentemix400g
Pandan rijst200 g
veganistische curry recept

Instructies voor curry met rijst:

  1. Doe de rijst in een pan met kokend water en laat op een laag vuurtje doorkoken voor zo’n 10-12 minuten.
  2. Bak ondertussen op middelhoog vuur de tofu in een beetje (olijf)olie. Als ze een mooi kleurtje beginnen te krijgen, voeg je de groente toe. Blijf dit regelmatig omscheppen voor zo’n 5-10 minuten. Draai hierna het vuur lager.
  3. Voeg de curry toe en mix dit met de tofu en groente.
  4. Voeg de kokosmelk toe en schep alles goed om. Laat dit weer zo’n 5-10 minuten sudderen terwijl je het regelmatig doorroert.
  5. Giet de rijst af, doe de gewenste hoeveelheid rijst op een bord en giet de curry hier overheen.
  6. Eet smakelijk!

Zelf maak ik van deze curry ook weleens als soep! Dit vind ik enorm lekker en is ook super handig als je wat restjes curry overhebt.

Instructies voor currysoep:

  1. Volg stappen 2 tot en met 4 hierboven.
  2. Voeg 150 mililiter water toe en laat alles nog zo’n 5 minuten sudderen.

Geniet van je knusse avond!

[addtoany buttons=”facebook,twitter,pinterest,email,whatsapp”]

Mijn naam is Emma, geboren en getogen in Groningen (en ook een beetje in Japan, waar ik een tijd op de middelbare school heb gezeten. 日本語OK!). Ik heb emmahelmi.nl opgericht omdat ik graag mijn ideeën deel en anderen help.

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *