veganistisch eten el castillo valkenburg
Eten & Recepten

Veganistisch eten in Valkenburg? Tip!

Vorige week waren mijn vriend en ik voor een paar dagen in Valkenburg. Sinds een paar maanden eten wij veganistisch. Dit is prima te doen als we thuis eten, maar kan problemen geven als je uit eten wilt. Vaak is vooronderzoek belangrijk, want de meeste restaurants hebben nou eenmaal nog geen veganistische gerechten. Veganistisch eten in Valkenburg? Ik geef je graag deze tip mee:

Mexicaans restaurant El Castillo

Hier zijn we twee keer wezen eten, want oh mijn god, ze hebben veganistische churro’s mét veganistische Nutella én slagroom. Niet te vergeten dat ze heerlijk knoflookbrood hebben! De hoofdmaaltijden zijn ook lekker, natuurlijk. Maar wij waren het meest geobsedeerd door de churros en het knoflookbrood.

Bij El Castillo kan je kiezen of je van de kaart wat wilt bestellen of dat je kiest voor het buffet. Het buffet heeft soms veganistische gerechten, maar niet altijd, dus vraag dit vooraf even. Als je van de kaart bestelt kan je kiezen uit zo’n zes gerechten. De porties zijn erg groot, dus je zit goed vol! Wij hebben de tweede keer ervoor besloten om een maaltijd te delen en ook toen hadden we meer dan genoeg te eten (wel hadden we knoflookbrood vooraf, verassing verassing).

Veganistisch eten in Valkenburg kan je ook bij een paar andere restaurants, maar de gerechten zijn beter verstopt dan de opties bij El Castillo. Graag had ik meer plekken met je gedeeld, maar aangezien we maar een paar dagen in Valkenburg geweest zijn en veel restaurants op maandag dicht waren, hebben we niet de kans gehad om nog veel andere plekken te ontdekken.

Mijn naam is Emma, geboren en getogen in Groningen (en ook een beetje in Japan, waar ik een tijd op de middelbare school heb gezeten. 日本語OK!). Ik heb emmahelmi.nl opgericht omdat ik graag mijn ideeën deel en anderen help.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *