wc papier the good roll
Groen

The Good Roll | Hét Zero Waste toiletpapier!

Ik had nooit gedacht dat ik het met jullie ging hebben over mijn toiletpapier. En toch ben ik op dit punt gekomen… In deze blog wil ik het hebben over het toiletpapier van The Good Roll!

Toiletpapier wordt normaal gesproken verpakt in plastic. Wanneer je je plasticgebruik probeert te verminderen is het dus niet écht ideaal om steeds maar weet toiletpapier verpakt in plastic aan te schaffen. Gelukkig is daar sinds kort een oplossing voor: toiletpapier van The Good Roll, verpakt in leuk papier en geleverd in een kartonnen doos. Is het het kopen waard?

The Good Roll toiletpapier

Boomvriendelijk en duurzaam

Je denkt er niet vaak over na, maar je weet vast nog wel dat toiletpapier wordt gemaakt van vers gekapt hout. Dat het daarnaast ook nog een verpakt is in plastic, maakt het niet veel beter (waarom is álles verpakt in plastic?!).. Tijd voor verandering!

Het toiletpapier van The Good Roll is 100% boomvriendelijk en duurzaam. Daarnaast is het gemaakt van 100% gerecycled papier, zonder chloor, kleur- en geurstoffen. Geen boskap, minder waterverbruik en minder uitstoot van onder anderen CO2 dus!

Ook gaat wel 50% van de opbrengst naar de bouw van toiletten in Afrika!

De prijs

Één rol van The Good Roll staat gelijk aan twee rollen “normaal” toiletpapier. Wanneer je dus een pakket koopt van vier toiletrollen doe je hier net zo lang mee als met acht toiletrollen.

Voor vier rollen (eigenlijk dus acht), betaal je €3,50. Voor een A-merk met acht rollen betaal je gemiddeld zo’n €4,00, en voor een B-merk zo’n €2,00.

Kopen in de winkel of een abonnement op The Good Roll toiletpapier

Het toiletpapier is te koop bij de “grote” supermarkten. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de Jumbo, Albert Heijn en Coop.

Ook via de webwinkel van The Good Roll is het toiletpapier te koop; los of per abonnement! Met een abonnement krijg je om de zoveel weken je toiletpapier aan je voordeur geleverd. Bijvoorbeeld elke vier weken 24 rollen toiletpapier.

Kerst papier toiletpapier the good roll
Leuke kersteditie van The Good Roll 🙂

Ik heb zelf heel tevreden met dit toiletpapier. Niet om in detail in te gaan, maar het is gewoon goed spul. Niks mis mee; normaal toiletpapier. Er zitten enorm veel voordelen aan verbonden, zo is het is Zero Waste en worden er geen bomen voor gekapt.

Het enige jammere is dat het duurder is dan het toiletpapier wat ik normaal gesproken altijd kocht. Aangezien ik nog studeer, moet ik op mijn geld letten. Dit zal wel voor meerderen gelden. Ik heb nog nooit een student over straat zien lopen met A-merk toiletpapier ;-).

Tóch heb ik besloten om dit toiletpapier te blijven kopen, al dan niet afwisselend met gerecycled toiletpapier van de Coop. Ik wil graag mijn plasticgebruik beperken. Natuurlijk ziet het er ook leuk uit (zelf hergebruik ik de verpakkingen als inpakpapier) en is het een mooie “conversation starter”.

Mijn naam is Emma, geboren en getogen in Groningen (en ook een beetje in Japan, waar ik een tijd op de middelbare school heb gezeten. 日本語OK!). Ik heb emmahelmi.nl opgericht omdat ik graag mijn ideeën deel en anderen help.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *