Seepje superschillen wasmiddel
Lifestyle,  Overig

Seepje Superschillen Review – Natuurlijk wasmiddel

Het moet nou eenmaal gedaan worden: de was. Deze week deed ik mijn was niet met een gewoon wasmiddel, maar met de Seepje ‘superschillen. Wat ik ervan vind, lees je in deze Seepje Superschillen Review! Lees je mee?

Supperwattes?

Superschillen! In plaats van wasmiddel, gebruik je de schillen van de Sapindus Mukorossi vrucht. Deze schillen bevatten een natuurlijke vorm van zeep, namelijk saponine. Als ze in aanraking komen met water, laten ze dit vrij. 100% natuur! Super(schillen) dus!

Seepje Superschillen als wasmiddel

seepje superschillen wasmiddel laat de natuur je was doen

Het eerste wat me opviel, is dat de superschillen van Seepje verpakt zitten in plastic. Jammer, dacht ik, daar gaat de milieuvriendelijkheid. Op het plastic zit een sticker geplakt met de tekst: “Dit plastic zakje en deze sticker zijn biologisch afbreekbaar“. Het is beter dan normaal plastic, maar je van het is het niet. Dit komt niet zozeer door het product zelf, maar meer omdat er nog geen goede afvalverwerkingssysteem zijn om dit plastic dan ook te composteren. Biologisch afbreekbaar plastic klinkt alsof het materiaal snel vergaat in de natuur en dat je het zelf kunt composteren, maar dat is niet zo. Als het in het milieu terecht komt, duurt het toch nog tientallen jaren voordat dit vergaat. Dit is dus iets om te overwegen als je dit koopt: ja, het is beter dan normaal plastic, maar je moet vertrouwen op professionele composteerinstallaties, waar het wel gecomposteerd kan worden.

In de verpakking zitten aardig wat schillen. Genoeg voor 30 wasbeurten, als we de verpakking mogen geloven. Je doet vier hele schillen of acht halve schillen in het bijgeleverde zakje en doet dit zakje bij je was in de wastrommel. Je stelt de temperatuur en tijd in en je bent klaar. Het zakje met de schillen kun je overigens drie keer gebruiken. Nadat je drie keer hebt gewassen, vul je het zakje dus met nieuwe schillen.

seepje superschillen wasmiddel

Het resultaat

Ik heb voor mijn bonte was de Superschillen van Seepje gebruikt. Het zakje met de schillen heb ik weggelegd om de volgende twee keer weer te gebruiken.

De uitkomst van mijn Seepje Superschillen review: mijn was ruikt heerlijk schoon; en dat terwijl deze was al een tijdje onderaan de wasmand lag te vergaan… Niks mis mee, dus! Wassen doen deze schillen prima.

Mijn naam is Emma, geboren en getogen in Groningen (en ook een beetje in Japan, waar ik een tijd op de middelbare school heb gezeten. 日本語OK!). Ik heb emmahelmi.nl opgericht omdat ik graag mijn ideeën deel en anderen help.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *