kleine kamer opbergen
Overig

Roomtour: ik ben verhuisd!

Deze maand ben ik verhuisd naar een kamer van zo’n 10m2 á 11m2. Lekker klein, hé? Om van zo’n kleine ruimte een fijn, eigen plekje te maken, leek mij wel een leuke uitdaging! In deze blog geef ik je een kleine roomtour!

Mijn grootste knelpunt was natuurlijk de grootte (kleinte?) van de kamer. Want hoe zorg je dat je je spullen kwijt kan zonder dat de kamer rommelig wordt? Ik heb dit opgelost met handige opbergmogelijkheden en multifunctionele meubels.

De eerste uitdaging aan deze kleine kamer was het vinden van een geschikt bed. Eigenlijk wilde ik een tweepersoons hoogslaper, zodat ik de grond optimaal kon benutten en hier bijvoorbeeld nog een bank onder kon zetten. Functionaliteit boven alles! Helaas ging dit wat moeilijk zonder een deel van het raam te blokkeren. Ik heb maar één raam, dus deze wilde ik vrij houden.

Toen de hoogslaper-droom was gesneuveld, heb ik ervoor gekozen om mijn bed en bank dan maar samen te voegen. Ik ging opzoek naar een goede slaapbank of bedbank die geschikt was voor twee personen. Uiteindelijk heb ik er eentje gevonden: de FYRESDAL van Ikea! Dit is in principe een eenpersoons bed (met een “bank-look”) die je kan uitschuiven tot tweepersoonsbed.

Door de poten onder het bed oogt het minder ruimte-innemend, in tegenstelling tot een andere kandidaat, de HEMNES bank van Ikea. De keuze tussen de twee was moeilijk, aangezien de HEMNES bank handige lades onder het bed had zitten, maar met het huidige bed kan ik door het luchtige design beter een kleine kamer inrichten. Overdag gooi ik er sierkussens en een deken op en gebruik ik hem als bank, en als ik ga slapen leg (lees: smijt) ik de kussens en deken eraf en bouw ik hem gemakkelijk om naar een bed. Blijft mijn vriend slapen? Dan trek ik hem open en heb ik binnen no-time een tweepersoonsbed. Ideaal! Onder mijn bed (bank?) heb ik een opslagplaats voor mijn beddengoed. Handig, want veel opbergruimte heb ik niet.

 

bedbank ikea kleine kamer

Als hoofdopbergruimte heb ik een ingebouwde kast, waar ik kleding, verzorgingsproducten, vitamines, opbergbakjes en dergelijke bewaar. Daarnaast heb ik naast de opbergruimte onder mijn bed nog een simpele Billy boekenkast. Hierin bewaar ik dingen zoals borden, kopjes, boeken en teken- en schilderspullen. Hiernaast staat nog een kledingrek, want geloof me, al mijn kleding past niet in de inbouwkast.

ingebouwde kast kleine kamer
billy boekenkast kleine kamer

 

Mijn bureau (die ik ooit voor slechts een tientje heb gekocht via marktplaats) heb ik gedraaid zodat ik hem ook kan gebruiken als algemene tafel/eettafel. De heerlijke maaltijd die trouwens zo subtiel op mijn tafel staat, is een heerlijke veganistische curry! Ik heb vier stapelbare krukjes gekocht die ook te gebruiken zijn als bijzettafel. Elke avond gebruik ik één van de krukjes als nachttafeltje, zoals te zien op de eerste foto. Het is het krukje waar die kapotte lamp op staat. Tip: wees voorzichtig tijdens het verhuizen! 😉

 

Natuurlijk heb ik nog een gedeelde keuken en badkamer (verhongeren of in de regen douchen hoeft dus niet). Klein is de kamer zeker, maar ik kan er prima mijn gang in gaan! Het forceert me ook een beetje om minimalistischer te gaan leven. Ook een leuke uitdaging!

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *