dagcreme op hand
Welzijn

Hoe CeraVe lotion of crème vele huiden verbeteren, maar niet die van mij

Mijn huidtype? Een orkaan vol onheil. Ik heb een zeik-huid. Maar toch was ik in mijn shoplog van mei heel positief over producten van CeraVe en beloofde ik hier wat dieper op in te gaan. Sinds een aantal weken gebruik ik namelijk een reiniger en moisturising lotion van CeraVe als dagcrème en de crèmevariant als nachtcrème. In dit artikel ga ik dieper in op de CeraVe lotion en crème: voor velen een geslaagde dagcrème én nachtcrème. Lees je mee?

Mijn huid & CeraVe

Zoals al wel vaker heb beschreven heb ik een moeilijke, rebelse huid. Mijn huid krijst om alles: het wordt droog of vet, vervelt spontaan, wordt zo rood als een tomaat als ik het lichtjes aanraak of gooit mijn gezicht zonder genade terug naar mijn tiener jaren. Ik probeer alles, maar mijn huid is het gewoon niet met me eens (we hebben een beetje een moeder en tienerdochter relatie). Kort samengevat: ik heb een gemengde, gevoelige huid met neiging tot acne! Leuk!

Na een paar weken CeraVe crème te hebben gebruikt werd mijn huid zeker minder rood en minder droog. Het hydrateert goed, zonder mijn huid vet te maken. Vooral dat droge vind ik knap, want ik gebruik al bijna twee jaar tretinoïne (vitamine A). Dit helpt met de vernieuwing van de huid en heeft mijn huid enorm geholpen, maar het kan de huid ook erg uitdrogen en kwetsbaar maken. Het is dus van belang dat je hierbij een goed hydraterende dag- en nachtcrème gebruikt!

Hoe dan ook, zoals de titel al aangaf is dit helaas niet zo’n goede creme voor mij. Want hoewel mijn huid minder rood werd en droge plekjes afnamen, bleef ik last hebben van acne. Raar, vond ik, want ik gebruikte alle “goede” dingen, waaronder dus tretinoïne, wat ik speciaal voor mijn acne voorgeschreven had gekregen. En het duurde maanden voordat ik doorhad dat CeraVe zorgde voor mijn eigenwijze acne.

Maar, waarom dan?

CeraVe creme

Ingrediënten CeraVe

In CeraVe hydraterende crèmes of lotions zitten ceramiden en hyaluronzuur. Ceramiden zorgen ervoor dat je huid gehydrateerd en beschermd blijft, wat enorm belangrijk is om bijvoorbeeld eczeem en acne tegen te gaan. Hyaluronzuur zorgt ook voor hydratatie en zorgt ervoor dat beschadigde huid enorm snel geneest! Geen wonder dat het voor velen een holy grail is.

Als een actief lid van de populaire huidverzorging-community op Reddit, /rSkincareAddiction, kwam ik erachter dat ik zeker niet de enige ben wiens huid niet blij wordt van dit geliefde product. Wát er precies voor zorgt dat ik (en vele anderen) er niet tegen kunnen, terwijl de meerderheid volop profiteert van de positieve resultaten van de creme, is altijd nog een raadsel. Mijn gok is het ingrediënt niacinamide (dit laat onder anderen je poriën kleiner lijken en verhelpt oneffenheden en kleurverschillen in de huid). Ook dit is een super geliefd ingrediënt wat voor de meesten wél werkt! Maar ik heb gemerkt dat ik ook van het niacinamide serum van The Ordinary acne krijg. Ook kan het liggen aan Cetearyl Alcohol. Dit ingrediënt staat er ook bekend om om bij mensen die er gevoelig voor zijn, acne te kunnen veroorzaken. Om dit te testen ga ik ook dit ingrediënt vermijden..

Over het algemeen zijn de producten van CeraVe, waaronder de creme, prima te gebruiken. De meesten hebben nergens last van (sterker nog, er wordt bij de cremes van CeraVe gezworen!). Maar, als je net als ik een gevoelige huid hebt die ook nog eens heel acne-gevoelig is, dan is het misschien beter om even door te kijken.

Mijn naam is Emma, geboren en getogen in Groningen (en ook een beetje in Japan, waar ik een tijd op de middelbare school heb gezeten. 日本語OK!). Ik heb emmahelmi.nl opgericht omdat ik graag mijn ideeën deel en anderen help.

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *