meubels huren ikea
Health

Ga jij straks al je meubels huren?

Of je ze nou nieuw hebt gekocht of gratis via marktplaats hebt opgehaald, de meubels in jouw kamers zijn jouw eigendom. Vanzelfsprekend, toch? Toch is er een kans dat dit er in de toekomst heel anders aantoe gaat. IKEA is er recent mee begonnen: een leaseconcept. Naast dat je bij IKEA meubels kan kopen, kan je in de toekomst ook meubels huren. Vorig jaar startte de IKEA een kleinschalig initiatief. Studenten in een wooncomplex in Amsterdam konden een meubelpakket van ze huren. IKEA wil dat dit concept uiteindelijk voor iedereen toegankelijk is. Maar waarom zou je ervoor willen kiezen om je meubels te huren in plaats van deze te kopen?

Je zit niet aan je meubels vast

Weet jij al hoelang je nog op de plek woont waar je nu woont? Als je student bent ben je vast niet van plan om na je studie nog lang te blijven wonen in je kamer van 5 vierkante meter, of misschien heb je een andere reden waarom je gewoon al weet dat je huidige woning een tijdelijke woning is. Als dat het geval is kan het huren van meubels wel eens enorm handig zijn. Wanneer je besluit om te verhuizen, zit je niet met je meubels die je moet meeverhuizen of moet verkopen, maar kan je gewoon je meubels weer inleveren en nieuwe meubels huren. Wel zo makkelijk! Daarnaast hoef je ook niet meteen honderden euro’s opzij te leggen om je kamer in the richten, maar hoef je als je huurt maandelijks maar een bepaald bedrag te betalen voor je meubelpakket, gemiddeld zo’n twee tientjes!

Duurzaamheid

We leven op dit moment in een maatschappij waar we dingen kopen en vervolgens weer weggooien. Je ziet tegenwoordig (gelukkig) wel veel vaker dat verpakkingen natuurlijk afbreekbaar zijn. De ‘no waste’ cultuur is langzaam in opkomst! In een perfecte wereld is er geen afval. IKEA draagt ook haar steentje bij aan het verwerkelijken van deze wereld door het hergebruiken van meubels te stimuleren! Samen met IKEA bepaal je hoelang je meubels van hen gaat lenen. Als deze leenperiode voorbij is, lever je je oude meubels weer in en kan je weer nieuwe meubels uitkiezen om te huren. Jouw gebruikte meubels worden opgeknapt en verkocht óf uit elkaar gehaald ter hergebruik van de grondstoffen. Hup, IKEA!

Meubels huren wordt natuurlijk een optie, dus je kan ervoor kiezen om gewoon nog meubels te blijven kopen. Ga jij voor eenmalig kopen of meerdere malen huren?

ikea  meubels

Mijn naam is Emma, geboren en getogen in Groningen (en ook een beetje in Japan, waar ik een tijd op de middelbare school heb gezeten. 日本語OK!). Ik heb emmahelmi.nl opgericht omdat ik graag mijn ideeën deel en anderen help.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *