vegan witte chocolade
Health

Het beste vegan witte chocolade recept!

Veganistisch eten is niet altijd even makkelijk. Vooral niet als je een mega-fan bent van chocola. Zoals ik. Maar, geen paniek, ik heb een enorm makkelijk vegan witte chocolade recept voor je waarvoor je maar vijf ingrediënten nodig hebt!

Deze vegan witte chocolade is dé favoriet van de vriend van mijn broer. Nadat ik de chocolade had gemaakt, had ik de stukken die mijn vreetbui hadden overleefd in de koelkast gelegd. “Neem zoveel je wilt”, zei tegen mijn broer en zijn vriend in de ochtend. En dit werd ook zeker gedaan. Toen ik in de middag in de koelkast keek, waren er nog maar een paar stukken over. Ik kreeg zelfs complimenten! En dat van iemand die ik zelfs zijn glaasje melk niet zie opgeven voor plantaardige varianten.

Een geslaagde kook-sessie, dus! Het vegan witte chocolade recept vind je hieronder.

Ingrediënten voor de veganistische witte chocolade

vegan recept
  • 85 g rauwe cacaoboter (geschikt voor consumptie…)
  • 50 g poedersuiker
  • 1 eetlepel ongezoete plantaardige melk (ik heb sojamelk gebruikt)
  • 1 eetlepel vanillesuiker

Bereidingswijze van de veganistische chocolade

Smelt de cacaoboter langzaam in een pan op laag vuur. Wanneer de boter is gesmolten, voeg je de rest van de ingrediënten toe. Tip: gooi er ook eens rozijnen, walnoten of geschraapte kokosnoot doorheen! Schenk het mengsel vervolgens in een vorm en laat hem minimaal een uurt in de koelkast staan.

Voilá! Eet smakelijk! Laat me weten wat je ervan vindt.

Voor de fans van melkchocolade heb ik ook nog een lekker vegan melkchocolade recept! Dit recept is net zo snel en makkelijk als dit recept en was van deze twee mijn favoriet. De melkchocolade variant is net iets minder zoet en heeft een wat vollere smaak.

vegan witte chocolade

Mijn naam is Emma, geboren en getogen in Groningen (en ook een beetje in Japan, waar ik een tijd op de middelbare school heb gezeten. 日本語OK!). Ik heb emmahelmi.nl opgericht omdat ik graag mijn ideeën deel en anderen help.

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *