diner date
Health

5 budget date-ideeën

Je geld is even op of je wilt gewoon niet te veel geld uitgeven. Geld is ook niet alles (maar het is wel fijn, voor onderdak en eten en zo). Leuke dates kunnen (gelukkig) ook goedkoop zijn. Met deze budget date-ideeën heb jij een goedkope, leuke date zonder dat je je nood-spaarvarken moet openbreken!

1. Eendjes (en jezelf) voeren in het park

Stop wat lekkere dingen in een tas (tip: bereid samen de lunch voor) en bezoek een park dichtbij. Leg een kleedje neer en geniet van de zon terwijl je jullie zelfgemaakte lunch eet. Wat smaakt het toch goed als het je zo weinig heeft gekost! Blijft er wat groenten of dergelijks over? Voer het samen aan de eendjes. Een picnic date én een gratis trip naar de dierentuin. Top, toch? Pas wel op met wat je aan de eenden voert, want ik las laatst in dit blogbericht dat brood voeren aan eenden helemaal geen goed idee is!

eenden in park voeren date

2. Romantisch etentje voor twee

Of koken nou wel of niet je ding is, een etentje voorbereiden is het begin van een leuke avond en een goed budget-date-idee! Je kan zelf koken voor je date om de ander te verleiden met je kookkunsten, eisen dat (misschien is ‘vriendelijk vragen of’ een betere benadering) de ander wat kookt, of je kan voorstellen om samen iets te koken. Dit is ook altijd een leuk avontuur.

diner date

3. Haal jullie innerlijke creatieveling naar boven

Dit is misschien wel mijn favoriet. Pak de pennen, potloden, stiften, kwasten en de verf! Grijp naar een stapel papier, ga tegenover elkaar zitten en maak een portret van de ander! Geen creatief genie? Des te grappiger.

iemand die een gezicht tekent

4. Bordspelletjes

Een gevarenzone voor de één (Monopoly-fanaten), een leuke activiteit voor de ander. Een van jullie heeft vast wel (of kent iemand met) een leuk spel rondslingeren dat leuk is om met twee personen te spelen, zoals een van mijn favorieten: stratego! Zorg voor wat lekkere snacks en wat te drinken, dim het licht wat voor een gezellige sfeer en zet het spel maar op tafel!

bordspel date

5. Hang de toerist uit

Bezoek een nieuwe stad (of het platteland!), of blijf lekker dichtbij huis. Het maakt niet uit, zolang je maar lekker op pad gaat en de omgeving eens goed verkent! Maak foto’s, dwaal door kleine winkeltjes, bezoek gratis tentoonstellingen of drink wat in een onbekend café.

Veel plezier op je volgende (goedkope) date!

[addtoany buttons=”facebook,twitter,pinterest,email,whatsapp”]


Op de hoogte blijven van mijn laatste blogs?

[mc4wp_form id=”327″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *