De beste dagcrème: hoe CeraVe dagcrème mijn huid heeft verbeterd

Mijn huidtype? Een orkaan vol onheil. Ik heb een zeik-huid. Maar toch was ik in mijn shoplog van mei heel positief over producten van CeraVe en beloofde ik hier wat dieper op in te gaan. Sinds een aantal weken gebruik ik namelijk een reiniger en moisturising lotion van CeraVe als dagcrème (en nachtcrème!). In dit artikel ga ik dieper in op de CeraVe crème: in mijn ogen de beste dagcrème én nachtcrème. Lees je mee?

Mijn huid & CeraVe

Zoals al wel vaker heb beschreven heb ik een moeilijke, rebelse huid. Mijn huid krijst om alles: het wordt droog of vet, vervelt spontaan, wordt zo rood als een tomaat als ik het lichtjes aanraak of gooit mijn gezicht zonder genade terug naar mijn tiener jaren. Ik probeer alles, maar mijn huid is het gewoon niet met me eens (we hebben een beetje een moeder en tienerdochter relatie). Heb jij ook zo’n relatie met je huid? Dan ga je vast enorm blij worden van CeraVe producten.

Na een paar weken CeraVe crème te gebruiken is mijn huid ontzettend rustig geworden. Het hydrateert goed, zonder mijn huid vet of droog te maken. Vooral dat droge vind ik knap, want ik gebruik al bijna twee jaar tretinoïne. Dit helpt met de vernieuwing van de huid en heeft mijn huid enorm geholpen, maar het kan de huid ook erg uitdrogen en kwetsbaar maken. Het is dus van belang dat je hierbij een goed hydraterende dag- en nachtcrème gebruikt!

Het is lang geleden sinds mijn huid er zo rustig uitzag! Mijn roodheden in het gezicht zijn sterk afgenomen en mijn huid in het algemeen is gewoon erg gekalmeerd. Hiermee bedoel ik dus ook dingen zoals: vette huid, droge huid, acne (rebelse tienerhuid).

Maar, waarom dan?

CeraVe creme

Ingrediënten CeraVe

In CeraVe hydraterende crèmes of lotions zitten ceramiden en hyaluronzuur. Ceramiden zorgen ervoor dat je huid gehydrateerd en beschermd blijft, wat enorm belangrijk is om bijvoorbeeld eczeem en acne tegen te gaan. Hyaluronzuur zorgt ook voor hydratatie en zorgt ervoor dat beschadigde huid enorm snel geneest!

Daarnaast zitten in bepaalde producten van CeraVe, zoals de moisturizing cream en CeraVe AM, geen ingrediënten die schimmelvorming kunnen bevorderen. Als je denkt dat het logisch is dat dit er niet in zit, heb je het mis, want dit soort ingrediënten zitten in heel veel huidverzorgingsproducten. Dit zijn ingrediënten zoals verschillende vetzuren en polysorbaten. Hier kan je een heel uitgebreid artikel lezen over dit soort ingrediënten. Deze ingrediënten kunnen bijdragen aan onder anderen bepaalde soorten acne bij volwassenen en eczeem.

De orkaan des onheils die bekend staat als mijn huid, is veranderd in een klein briesje. Ik wil nooit meer terug. Wat vind jij de beste dagcrème?

Ook leuk voor jou:

Geef een reactie

Sluit Menu