Hebben blondines écht meer plezier?

Een tijd geleden had ik een impuls beslissing en verfde ik mijn bruine haren blond. Heel blond. Zeg maar gerust, ‘een vel papier’-blond. Als er aan me werd gevraagd waarom ik hiervoor had gekozen, klopte ik het als grapje van me af door als antwoord te geven: “om erachter te komen of ‘blondes have more fun’ écht waar is”! Toch kon ik mijn eigen grap maar niet loslaten. Want klopt het nou eigenlijk wel of niet dat blondines meer plezier hebben? Ik ben op onderzoek uitgegaan. Benieuwd wat ik heb gevonden? Lees dan even verder.

Pin & bewaar voor later

Er wordt makkelijk op blondines afgestapt

Hoe overdreven het ook klinkt, vaak genoeg hoor je dat onze haarkleur een rol speelt in hoe mensen ons waarnemen. Het internet staat vol met onderzoeken waaruit blijkt dat dit waar is. Zo wordt er vaker op blondines afgestapt – niet alleen met slechte pick-up lines, maar óók gewoon om de weg te vragen – dan op mensen met een andere haarkleur. Blondines worden namelijk snel gezien als ‘vrolijk’ en ‘open’. Of je hier blij van wordt, verschilt per persoon. Persoonlijk zit ik liever in een onopvallend hoekje. Heb ik de verkeerde haarkleur gekozen?

Ook in de horeca worden de blondines voorgetrokken; zij krijgen meer fooi! Van mannen dan, tenminste. Ons vrouwen lijkt het niet zo te boeien dat de serveerster blond is. Zolang de koffie maar goed smaakt! Misschien is het voor mij tijd om van carrière te veranderen.

Ben jij een (ex-)blondine? Vraag je dan eens af of je als blondine anders wordt behandeld.

Je haren verven en zelfvetrouwen

Nep-blondines hebben meer zelfvertrouwen (behalve als je de uitkomst van je nieuwe haarkleur niet mooi vindt, natuurlijk. Als je ging voor een assig tintje, maar terugkwam als banaan, bijvoorbeeld). Toch blijft dit gelukkig niet beperkt bij blonderen: mensen die hun haren verven hebben over het algemeen meer zelfvertrouwen, blijkt uit een onderzoek van Nottingham Trent University! Zolang jij een haarkleur hebt die je leuk vindt, gaat je zelfvertrouwen omhoog.

Hebben blondines meer plezier? Misschien wel. Misschien niet. Het valt allemaal wel mee; het ligt vooral aan je persoonlijkheid. Als je houdt van de extra aandacht die blondines krijgen, leef je altijd in een feestje. En daarnaast, extra fooi? Mooi meegenomen! … Als je in de horeca werkt. Extra zelfvertrouwen? Top! Maar daar hoef je dus helemaal niet blond voor te zijn.

Ook leuk voor jou:

Geef een reactie

Sluit Menu