De drie beste gratis apps voor productiviteit

Productiviteit; we zijn er geobsedeerd mee. We willen weten hoe we beter kunnen plannen en dingen snel en met weinig moeite kunnen afronden. Wil jij zo ook veel mogelijk doen in zo min mogelijk tijd (én voor zo min mogelijk geld)? Ik heb de drie beste gratis apps voor productiviteit voor je op een rijtje gezet!

Pin & deel of bewaar voor later

1. ToDoist

ToDoist helpt je je leven op orde te houden met hun handige to-do lijst functie. Je hoeft zelf weinig te doen behalve je taken in te voeren. Als je bijvoorbeeld invoert “Morgen Lunch met Eva om 12 uur #vergadering”, dan zorgt ToDoist ervoor dat je morgen een reminder krijgt en dat deze taak in de projectmap ‘vergadering’ wordt gezet. Zo creeër je enorm snel een overzicht van al je taken van vandaag en de komende zeven dagen.

Ook stimuleert ToDoist je om een dagelijkse routine tot stand te brengen door aan het begin van elke dag je taken hier in te voeren.

ToDoist productiviteit app

Lees ook: 5 must-do’s om je dag goed te beginnen

ToDoist is een tool die gratis is voor persoonlijk gebruik, maar kan tegen een jaarlijkse prijs ook worden gebruikt voor projecten met meerdere personen.

2. Wunderlist

Wunderlist is vrij vergelijkbaar met ToDoist. Ik gebruik deze gratis productiviteit app al een paar jaar. Het is simpel en ontzettend handig en blijft mijn favoriet.

Je zet je taken in Wunderlist. Hieraan kan je een deadline, notities en sub-taken toevoegen. Daarnaast kan je verschillende mappen aanmaken, zodat je je persoonlijke taken niet met je werktaken mixt. Ook kan je taken delen met anderen. Super handig!

Niet te vergeten dat Wunderlist zich automatisch synchroniseert; als ik wat op de Wunderlist app typ on mijn telefoon, staat die taak ook op de Wunderlist app op mijn computer. Ook bestaat er een web-versie van Wunderlist, zodat je waar je ook bent je taken kunt bekijken.

3. Rescue Time

Benieuwd hoe jij je tijd besteedt? Met Rescue Time kan je gemakkelijk je tijd bijhouden. Het is een achtergrondprogramma dat bijhoudt hoeveel tijd jij op bepaalde websites en applicaties spendeert en hoevaak je je telefoon oppakt. Zo kan jij aan het einde van je dag bekijken hoeveel je op je telefoon hebt gezeten en waar je jouw ‘schermtijd’ aan hebt besteed.

Zo weet je snel of je echt maar ‘af en toe’ een BuzzFeed quiz maakt, of dat het stiekem toch wel 20% van je werktijd heeft weggenomen…

Deze drie gratis apps voor productiviteit maken het leven nét iets makkelijker. Wat is jouw favoriete productiviteit app?

Ook leuk voor jou:

Geef een reactie

Sluit Menu