6 Tips voor een Leuke, Goedkope Vakantie!

Het is weer zomer. Spontaan krijgen we de kriebels, want het is tijd om van de vakantie te genieten! Weg met de stress van het afgelopen jaar en met de typisch Nederlandse kou en klamme hitte! Veel mensen pakken het vliegtuig en boeken ergens een hotelletje, zodat ze in een nieuwe omgeving lekker aan het zwembad of het strand kunnen liggen. Leuk, maar duur. Zit jij (net als ik) vast aan een krap budget en heb je goedkope vakantie tips nodig? Lees dan even verder, want ook zonder dure vliegreis naar het verre zuiden kan je genieten van je vakantie! Hier zijn 6 tips voor een leuke, goedkope vakantie:

1. Vermijd plekken die enorm populair zijn onder toeristen

Niet omdat je ‘te cool bent om gezien te worden als toerist’, maar omdat deze plekken nou eenmaal duurder zijn! Als ergens veel toeristen zijn en er dus vraag is naar dingen als overnachtingen, vermaak, eten en souvenirs, gaat de prijs van alles in die omgeving immers omhoog. Ga dus niet voor een weekje Parijs, maar voor een weekje Moulins!

2. AirBnB of hostel in plaats van een hotel

Laten we eerlijk zijn: hotels zijn belachelijk duur. Gelukkig zijn er goedkopere alternatieven, zoals hostels, waar je met meerdere mensen op één kamer slaapt. Voor velen is het liggen op een kamer met allemaal vreemden niet echt de meest comfortabele keuze voor een ontspannende vakantie. Geen nood, naast een hostel kan je ook nog een AirBnB huren! Hier heb je vast al weleens van gehoord. Een particulier huurt (een deel van) hun huis, vaak voor relatief lage prijzen.

3. Blijf lekker in Nederland

Toeristen komen ook naar Nederland. Nederland is zo slecht dus nog niet! Ga op vakantie in eigen land en bespaar op reiskosten. Ontdek eens een andere stad of zoek juist wat kleine dropjes op! Heb je bijvoorbeeld al gedacht aan een paar dagen op een van de waddeneilanden, of een weekje in Leiden, Eindhoven of in Groningen? Ook hier is een AirBnB weer een optie, of…

goedkope vakantie tip: vakantie in eigen land; Nederland.

4. Woningruil

Ook zou je zou ervoor kunnen kiezen om een woningruil te houden met vrienden of familie. Woont iemand die je kent in heuvelige Limburg en zit jij in het levendige Amsterdam? Dan hebben jullie vast aan het einde van je vakantie leuke verhalen aan elkaar uit te wisselen; het is dan wel hetzelfde land, maar zeker een wereld van verschil!

5. Bezoek je vrienden (in het buitenland)

De vakantie is een goed moment om vrienden die ver weg wonen weer eens te bezoeken. Stel aan deze vrienden voor om bij hun te overnachten, zodat jullie weer lekker kunnen bijpraten en jij kan genieten van een andere omgeving. Zo kwam een vriendin uit Japan van mij een paar jaar geleden bij mij overnachten, had ik vorig jaar twee andere vriendinnen op bezoek en ga ik dit jaar naar een vriendin in Noorwegen. De enige kosten zijn de reiskosten en eventuele tripjes!

6. Last minute, all inclusive!

De laatste van de goedkope vakantie tips: wil je toch écht met het vliegtuig naar het zuiden van het zuiden of wil je gewoon graag Nederland uit, weg van alles? Geen nood, er zijn altijd nog last minutes! Ga voor een all inclusive aanbieding, zodat je precies weet wat je kwijt bent aan je vakantie en je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Hopelijk kan je met deze tips goedkoop genieten van je vakantie. Wat ga jij doen dit jaar?

goedkoop op vakantie? 6 handige tips

Ook leuk voor jou:

Deze post heeft 2 reacties

  1. Punt 5 is een beetje een egoïstische optie. Bekijk het ook even vanuut het oogpunt van degene die in het buitenland woont. Die moet voor jou water, gas, elektra en eten betalen. Die moet bed- en badlinnen beschikbaar stellen wat diegen vervolgens weer moet wassen etc.

    1. Het is maar hoe je ermee omgaat. Bijvoorbeeld, buitenlandse vrienden van me overnachten ook weleens bij mij en ik vind dat helemaal geen probleem. Integendeel, ik vind het zelfs hartstikke gezellig, want anders zie ik ze nooit! Dus dat ik ook eens bij hen overnacht, vind ik niet egoïstisch. Het wordt (onder mijn vrienden, althans) vaak gezien als een goede manier om even bij te praten en elkaar weer te zien. Het is natuurlijk anders als je hun huis puur als hotel gebruikt (er alleen slaapt en verder niet naar je vrienden omkijkt), maar zo heb ik punt vijf niet bedoeld. Daarnaast gaat alles in overleg; als zij zeggen dat het niet kan, of maar voor even, moet je dat gewoon respecteren.

Geef een reactie

Sluit Menu